Fines Lames et Petites Cuillères — Bretaň

image

Tentokrát v daleké Francii se uskutečnilo setkání lidí s velkou chutí užít si víkend plný sdílení zkušeností s vyřezáváním lžic a dalšího dřevěného nádobí. Tvořilo se také z proutí a s pomocí jednoduchých šlapacích soustruhů. Přijeli lidé hlavně z Bretaně, ale dost zkušených řezbářů také z Anglie, několik z Belgie a Nizozemí,  Kanady a Čech 🙂
Hned na začátek jsem si vyzkoušel několik užitečných vět francouzsky a jelikož jedna z nich zní „Qu’est-ce qu’il faut que je fasse“  hned jsem se mohl dát do stavění přístřešku:-)

Brzy se objevili další dost sympaticky vyhlížející lidé, kteří se připojili anebo si po seznámení našli hned místo pro svou vlastní tvorbu.
Čekalo nás několik příjemných večerů a především dnů plných skvělé zábavy kolem vyřezávání a rozhovorů o řemesle, o zvycích a životě.

image
Pempoulrot je krásné místo, skvělé pro uspořádání víkendu s přibližně 40 lidmi.

image

image
image

image

image

Jako při mých minulých cestách do světa, byli tu lidé různých dovedností. Sdílení bylo volné a proběhlo několik kursů – práce s proutím, broušení, vyřezávání misek, točení na pružinovém soustruhu, řezání lžic, splétání z ostružin, ukázka kování čepele, štípání kolibříků :), sečení..

image
Martin šíří učení o kráse užitečností proutěných

image
Gary z Guidellonu

image
Jan a technika vrubořezu

image

image
Werner – o smyslu lžic s přirozeným prohnutím

image
Owenův soustruh

image
Jannin všudypřítomný kolovrátek

image
image

Profi i domácí nářadíčko a výrobky

image
A zkušenost

image

image
Kdo chce ještě?

image
Spoonclub!

Jaro je všude krásné. V Pempoulrot rozkvetly i tyčky ke kouzelným fazolím :-).
image

Všichni kdo přijeli se měli o čem sdílet. Byla to další velká a pěkná zkušenost. Díky!

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.